Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Geschiedenis en foto's Bike Totaal Borst

Februari 1936. De fietsenmaker met een winkel en een kleine werkplaats opende zijn deur voor reparaties van rijwielen en verkoop van kachels en het maken van kachelpijpen in eigen werkplaats. Zo langzaam aan kwamen zijn klanten voor reparaties en had hij zijn etalage gemaakt voor één fiets. Een kleine etalage in een kleine winkel. Langzamerhand kwam er meer werk en hij ging ook regelmatig fietsen opknappen; lakken en biezentrekken.

Zo rond 1954-55 werd deze kleine winkel op de Simon van Capelweg 37 te Noorden vergroot. In de vergrote etalage werden in plaats van één fiets zes fietsen geplaatst. In 1958 werd de etalage weer vergroot. Nu was er ruimte voor twaalf fietsen en één bromfiets. Tevens werd de werkplaats opgeknapt.

Vanaf 1959 ben ik, Piet Borst, werkzaam bij mijn vader. Mijn werk begon met fietsen poetsen. De kosten hiervoor waren fl. 3,50 per fiets. In loop van tijd nam de verkoop van bromfietsen en fietsen toe. De werkplaats werd opnieuw verbouwd en de verkoop van kachels en kachelpijpen werd gestaakt.

Later opende ik een eigen winkel 1972 in Nieuwkoop. Het werk moest op gang komen, maar na enkele dagen was het al druk. Lange dagen werken, van ’s morgens zeven uur tot ’s avonds zeven uur. In 1976 was zoon André acht jaar en André besloot toen al dat hij zijn vader wilde helpen.

In 1977 was ik al voor vijftig procent eigenaar en toen heb ik het andere gedeelte overgenomen van mijn vader. Ik had plannen en ging op zoek naar een grotere ruimte. In 1981 kwam ik terecht op het Rechthuysplein 8. Samen met mijn vrouw heb ik de schouders eronder gezet en gingen we opnieuw verbouwen. In mei 1982 ging de winkel open.

We hadden steeds meer fietsen en bromfietsen op voorraad en om de verkoop snel te laten bevorderen gingen we fietsen leveren binnen dertig minuten. Mijn vrouw, mijn zoon en ik kregen het steeds drukker … ik had weer nieuwe plannen.

In ’98-’99 ging ik op zoek naar een andere locatie, ook in de Dorpsstraat. Helaas paste mijn plannen, een nieuw pand van 1500 m2 niet in het plaatje van de gemeente. Dit was hen veel te groot. De locatie werd uiteindelijk Nieuwveenseweg 21, waar Discotheek Beverly Hills stond.

Eind juni 2000 werd de eerste paal door Piet Borst geslagen. In januari het jaar daarop was de opening van het bedrijf Tweewielerspecialist Borst. Na heel veel werk staat het bedrijf, zoals we het nu nog kennen ….

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen